De obicei pregatesc retete mai elaborate in week-end,cand am mai mult timp la dispozitie...Aceasta este una din ele si place tare mult familiei mele.
INGREDIENTE:
Pentru sosul ragù:
350 gr carne tocata de vita
150 gr carne tocata de porc
1 ceapa rosie
1 morcov
1 tija de telina
1 pahar cu vin rosu
700 ml passata de rosii
1 cutie de rosii cubulete
sare,piper
1 foaie de dafin.
Pentru sosul bechamel:
40 gr faina
50 gr unt
500 ml lapte
sare,piper,putina nucsoara.
Alte ingrediente:
220 gr cannelloni
150 gr parmezan ras + 8 linguri.
MOD DE PREPARARE:
Prima data pregatiti sosul ragù:
-curatati,spalati si tocati legumele marunt,apoi le puneti cu 5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le lasati pana se inmoaie putin,dupa care puneti carnea tocata(vita +porc) si lasati pana se albeste apoi stingeti cu vinul si dupa ce s-a evaporat adaugati passata de rosii,rosiile cubulete si 700 ml apa.
-lasati sa fiarba la foc mic pana scade(2 ore circa),amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca .La sfarsit potrivim de sare si piper,adaugam foaia de dafin si mai lasati 5-10 minute sa fiarba,dupa care dam deoparte.
Cand aveti sosul ragù pregatit va puteti apuca de sosul bechamel:
-topiti untul intr-o oala cu fundul gros,apoi adaugati faina si lasati pe foc 1-2 minute,apoi adaugati laptele si amestecati mereu sa nu se formeze cocoloase.
-lasati pe foc mic pana se ingroasa,apoi adaugati sare,piper si putina nucsoara,dupa care dati deoparte.
-pentru umplutura amestecati 7 polonice de sos ragù cu 8 linguri de parmezan ras,apoi umpleti fiecare cannellone cu compozitia obtinuta.
Asamblare:
-ungeti o tava cu sos bechamel si putin ragù,apoi asezati cannelloni in tava.
-amestecati sosul bechamel ramas cu sos ragù si turnati in tava peste cannelloni,apoi presarati deasupra parmezanul ras.
-dati la cuptorul incins la 200° timp de 35-40 de minute(pana se rumeneste frumos deasupra),apoi lasati sa se racoreasca 10 minute.
Pofta buna!!
Di solito nel fine settimana preparo cibi un po' più elaborati perché ho più tempo a disposizione...I cannelloni rientrano in questa categoria e piacciono tanto alla mia famiglia...
INGREDIENTI:
Per il ragù:
350 g macinato di vitello
150 g macinato di maiale
1 cipolla rossa
1 carota
1 costa di sedano
1 bicchiere di vino rosso
700 ml passata di pomodoro
1 scatola di pezzettoni
sale,pepe
1 foglia di alloro
Per la besciamella:
40 g farina
50 g burro
500 ml latte
sale,pepe,un pizzico di noce moscata.
Altri ingredienti:
220 g cannelloni
150 g parmigiano grattugiato+ 8 cucchiai.
PREPARAZIONE:
La prima cosa da fare e preparare il ragù:
-sbucciate,lavate e tritate le verdure,poi metteteli con 5 cucchiai di olio d'oliva in una pentola dal fondo spesso.Fatteli appassire un po' ,dopodiché aggiungete il macinato(vitello+maiale) e fatte rosolare finché la carne cambia colore,poi sfumate con il vino e una volta evaporato aggiungete la passata,i pezzettoni e 700 ml di acqua.
-fatte cuocere a fiamma bassa finché il sugo stringe(circa 2 ore),mescolando ogni tanto per non farlo attaccare.Alla fine aggiustate di sale e pepe,aggiungete la foglia di alloro e fatte cuocere per altri 5-10 minuti,poi togliete dal fuoco.
Quando il ragù e pronto,preparate anche la besciamella:
-fatte sciogliere il burro in un pentolino a fondo spesso,poi aggiungete la farina e fatte cuocere per 1-2 minuti,poi aggiungete il latte e mescolate spesso per evitare che si formino i grumi.
-fatte cuocere a fiamma bassa finché la salsa comincerà ad addensarsi,poi aggiustate di sale e pepe,aggiungete un po' di noce moscata e togliete dal fuoco.
Per il ripieno dei cannelloni mescolate 7 mestoli di ragù con 8 cucchiai di parmigiano grattugiato,poi riempite ogni cannellone con il composto.
Montaggio:
-sul fondo di una teglia spalmate uno strato di besciamella e un po' di ragù,poi sistemateci sopra i cannelloni.
-mescolate la besciamella rimasta con il ragù e versate il tutto nella teglia sopra i cannelloni,poi cospargete con il parmigiano grattugiato.
-infornate a 200° per 35-40 minuti(fino a quando sono ben rosolati di sopra),poi fatteli riposare 10 minuti prima di servirli.
Buon appetito!!!
Draguta mea,ce mult imi place reteta ta,eu pun si mazare la umplutura,foarte bun!pofta mare!
RispondiEliminaMa bucur ca iti place draga mea...eu pun mazare doar cand fac pasta la cuptor "alla siciliana" in rest fac sosul simplu,dar e buna tare ideea ta;)...Iti multumesc frumos!!
RispondiEliminaDelicios, ca toate pastele facute la cuptor!
RispondiEliminaMultumesc frumos pentru vizita si mult succes cu blogul!
Any iti multumesc frumos de vizita si de urare.Te mai astept.
EliminaSi noua ne place tare mult cannelloni,asa ca fac destul de des.Draga mea felicitari si pentru blog.
RispondiEliminaLaly cand mai fac te invit cu drag la o portie >:D<.
EliminaIti multumesc frumos.
Arata foarte bine si e atat de apetisant.Bravo!
RispondiEliminaRocsi iti multumesc frumos,esti o scumpa ca intotdeauna.
EliminaNiciodata nu refuz mancarea italienesca,preferata mea!:)
RispondiEliminaBravo!
Adina te astept la pranz dragutza.Pupici.
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