giovedì 10 gennaio 2013

Crema de zahar ars./Crème caramel.

IN ITALIANO PIù SOTTO.

Nu stiu pe cineva caruia sa nu-i placa crema de zahar ars.Este un deset atat de simplu,dar atat de delicios si se poate jongla cu arome dupa placul fiecaruia,chiar daca mie imi place varianta clasica.

INGREDIENTE:
4 oua
500 ml lapte
1 vanilina
100 gr zahar
coaja de la 1/2 de lamaie
8-9 forme singole de aluminiu.
PENTRU CARAMEL:
100 gr zahar
2 linguri de apa.
MODUL DE PREGATIRE:

Prima data faceti caramelul:
-puneti intr-o cratita cu fundul gros zaharul si apa si lasati pe foc mic pana se caramelizeaza,apoi cu o lingura puneti caramel in fiecare forma,inceracand sa tapetati si peretii.Cand faceti acest lucru protejati-va mana cu un prosop de bucatarie.

                                   
Cand ati caramelat toate formele va puteti apuc de pregatit crema:
-puneti laptele pe foc cu vanilina si cand da in clocot il dati deoparte si puneti coaja de lamaie,apoi acoperiti cu un capac 5-10 minute.
-intre timp bateti ouale cu zaharul,apoi adaugati treptat laptele printr-o sita si amestecati usor.
-cu aceasta crema umpleti formele caramelate,pe care le puneti intr-o tava si adaugati apa fierbinte in tava pana la jumatatea formelor.
-dati la cuptorul incins la 180° timp de 45 de minute circa.
-scoateti formele din tava si le lasati sa se raceasca la temperatura camerei,apoi le dati la rece minim 2 ore.
-cand le serviti desfaceti marginile cu un cutit si intoarceti  pe farfurie.
IN ITALIANO:

Non so se ce qualcuno a cui non piaccia il crème caramel.E un dessert cosi semplice,ma delizioso e si può aromatizzare a piacere,ma io preferisco la variante classica.

INGREDIENTI:
4 uova
500 ml latte
1 bustina vanilina
100 g zucchero
la buccia di mezzo limone
8-9 stampini in alluminio
PER CARAMELLO:
100 g zucchero
2 cucchiai acqua.

PREPARAZIONE:

Per prima cosa fate il caramello:
-mettete lo zucchero con l'acqua in un pentolino e fate caramelizare a fuoco basso,poi con un cucchiaio versate caramello in ogni stampino cercando di far aderire un pò ai bordi.Quando fatte questo lavoro proteggetevi le mani con un panno o un asciugamano.
Quando avete finito di caramelare tutti i stampini,preparate la crema:
-mettete il latte con la vanilina sul fuoco e quando inizia a bollire togliete dal fuoco e aggiungete la buccia di limone,poi coprite il pentolino e lasciate cosi per 5-10 minuti.
-nel frattempo sbattette le uova con lo zucchero,poi aggiungete gradualmente il latte , amalgamate bene.
-con questa crema riempite gli stampini e disponeteli in una teglia,poi mettete acqua bollente fino a metà altezza dei stampini.
-infornate a 180° per 45 minuti circa.
- uscite i stampini dalla teglia e lasciateli raffreddare a temperatura ambiente,poi metteteli nel frigo per 2 ore.
-al momento di servire passate la lama di un coltello intorno ai bordi e rovesciate su un piatto.

1 commento:

  1. Draga mea,cred ca am sa ma pun si eu sa fac cum ai facut tu aici,ma i-au dupa tine,tare bine arata si cred ca e nemaipomenita,te pup draguta

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