mercoledì 9 gennaio 2013
Supa crema de linte cu legume./Zuppa di lenticchie con verdure.
IN ITALIANO PIù SOTTO.
In serile reci imi place sa ma incalzesc cu supe calde,ciorbe sau creme .Aceasta este una din ele,gustoasa si sanatoasa si imi place sa o servesc cu crutoane si un firicel de ulei de masline...delicioasa.
INGREDIENTE:
1 ceapa rosie
1 morcov
1 tija de telina
1 cartof
3-4 buchetele de conopida
6-7 rosii cherry
4 linguri ulei de masline
200 gr linte
sare,piper
MODUL DE PREGATIRE:
-prima data curatati si spalati toate legumele.
-cartoful si rosiile le taiati cubulete,iar buchetelele de conopida le taiati pe jumatate.
-ceapa,morcovul si telina le tocati marunt ,apoi le puneti intr-o oala impreuna cu uleiul de masline si le caliti la foc mic pana se inmoaie,dupa care adaugati lintea si caliti-o putin.
-adaugati celelalte legume si adaugati 1,5-2 litri de apa,apoi lasati sa fiarba la foc potrivit pana lintea incepe sa se desfaca.
-dati deoparte si cu blenderul de mana pasati,apoi potriviti de sare si piper.
-serviti supa-crema calda cu un fir de ulei de masline crud si crutoane.
Pofta buna!
IN ITALIANO:
Nelle fredde serate mi piace riscaldarmi con delle zuppe calde,minestre o creme.Questa è una di loro,gustosa e sana e mi piace servirla con crostini di pane tostato e un filo d'olio d'oliva....deliziosa.
INGREDIENTI:
1 cipolla rossa
1 carota
1 costa di sedano
1 patata
3-4 cimette di cavolfiore
6-7 pomodorini ciliegini
4 cucchiai olio d'oliva
200 g lenticchie
sale,pepe.
PREPARAZIONE:
-per prima cosa sbucciate e lavate le verdure.
-la patata e i pomodorini tagliateli a cubetti e le cimette di cavolfiore a metà.
-la cipolla,la carota e la costa di sedano tritateli finemente,poi metteteli nella pentola insieme all'olio e fateli soffriggere a fiamma bassa finche saranno appassiti,dopodichè aggiungete le lenticchie e fatela rosolare un pò.
-aggiungete le verdure e 1,5-2 litri d'acqua,poi fatte cuocere a fuoco lento finche le lenticchie si sfaldano.
-togliete dal fuoco e frullate,poi aggiustate di sale e pepe.
-servite la crema calda con un filo d'olio d'oliva crudo e crostini di pane.
Buon appetito!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento