lunedì 1 aprile 2013

Prajitura pufoasa cu iaurt si capsuni./Dolce soffice allo yogurt e fragole.

 IN ITALIANO PIù SOTTO.

Imi place prajitura asta la nebunie,se poate face cu orice fel de fructe(piersici,cirese,capsuni,ananas,zmeura,etc.),este pufoasa si merge de minune langa o cafeluta sau un ceai.

INGREDIENTE:
3 oua
1 borcanel cu iaurt natural cremos(125 gr)
200 gr zahar
250 gr faina
1 praf de copt
1 praf de sare
1 pliculet de vanilina
10 linguri cu ulei de floarea soarelui
200-220 gr capsune curatate
MOD DE PREPARARE:

-spalati capsunele,uscatile si taiatile bucatele.
-mixati ouale cu zaharul si praful de sare pana devin cremoase,apoi adaugati iaurtul si omogenizati,dupa care adaugati si faina,praful de copt si vanilina cernute,iar la sfarsit uleiul.
-puneti compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina,apoi pe toata suprafata puneti bucatelele de capsuni si pe unele le impingeti usor cu degetul in aluat.
-dati tava la cuptorul incins la 180° timp de 15 minute,apoi reduceti temperatura la 160° si mai lasati 25-30 de minute(valabil testul cu scobitoarea).
-lasati prajitura sa se raceasca,apoi o serviti pudrata cu zahar.

IN ITALIANO:

Amo alla follia questo dolce,si può fare con qualsiasi tipo di frutta preferite(pesche,ciliegie,fragole,ananas,lamponi,etc), è soffice ed va alla grande insieme ad un caffè o un tè...

INGREDIENTI:
3 uova
1 vasetto di yogurt bianco cremoso (125 g)
200 g di zucchero
250 g di farina
1 bustina di lievito
1 pizzico di sale
1 bustina di vanillina
10 cucchiai di olio di semi di girasole
200-220 g di fragole già pulite.

PREPARAZIONE:

-lavate le fragole,asciugatele ed tagliatele a pezzetti.
-sbattete le uova insieme allo zucchero ed il pizzico di sale fino a quando saranno cremose,poi aggiungete lo yogurt,mescolate,dopodiché aggiungete la farina,il lievito ed la vanillina,poi in fine l'olio di semi.
-mettete il composto in una teglia unta e infarinata ,poi mettete i pezzetti di fragola su tutta la superficie ed con le ditta spingete delicatamente alcuni pezzi dentro il composto.
-infornate a 180° per 15 minuti,poi abbassate la temperatura a 160° e lasciate per altri 25-30 minuti(valle la prova stecchino).
-lasciate raffreddare il dolce,poi servitelo spolverato di zucchero a velo.

4 commenti:

  1. Vai ce buna e draga mea,super de tot,te pup dulce

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  2. Buna tare prajitura asta!!!

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  3. Mama, cat de mult imi plac prajiturile astea!!! Pufoase si aromate. Imi face impresia ca avem cam aceleasi gusturi culinare :)!
    Numai bine Ionela, iti doresc un sfarsit de saptamana frumos!

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