domenica 20 gennaio 2013

Hachis Parmentier (a modo mio).

IN ITALIANO PIù SOTTO.

Aceasta este o varianta modificata pe gustul nostru cu un rezultat excelent  si simplu de pregatit.

INGREDIENTE:
PENTRU PIURE:
1 kg cartofi
50 gr unt
1 galbenus
sare
1 praf de nucsoara
3 linguri parmezan ras
1 cescuta de lapte cald.
PENTRU UMPLUTURA:
300 gr carne tocata de vita
200 gr carne de vita bucatele
1 morcov
1 ceapa rosie
1 tija de telina
150-200 ml passata de rosii
50 ml vin rosu
1 pahar cu apa(250 ml)
sare,piper,paprika(dupa gust)
patrunjel verde
25 gr unt
3 linguri ulei de masline.
MOD DE PREPARARE:

-curatati cartofii,ii spalati si ii puneti la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.
Intre timp pregatiti umplutura:
-curatati legumele si le spalati,apoi le tocati marunt si le puneti intr-o tigaie cu cele 25 gr unt si cele 3 linguri de ulei.Le lasati pana se inmoaie putin,apoi adaugati carnea tocata si bucatelele de carne si le lasati sa se rumeneasca usor,dupa care stingeti cu vinul.
-lasati vinul sa se evapore,apoi adaugati passata de rosii,paprika si apa si lasati sa fiarba la foc mic pana scade lichidul,dupa care potriviti de sare si piper,dati deoparte si adaugati partunjelul tocat.
 -cand cartofii sunt fierti,scurgeti apa de pe ei si ii striviti,adaugati untul,putin lapte si amestecam,apoi punem parmezanul ras,galbenusul,putina nucsoara.Omogenizati si potriviti de sare.                                    
-intr-un vas termorezistent uns cu unt puneti un strat de carne,pe care il acoperiti cu un strat de piure,nivelati si optional presarati deasupra putin parmezan ras,dupa care dati la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute(pana se rumeneste usor deasupra).
-scoateti din cuptor si lasati 10-15 minute sa se racoreasca apoi serviti.(incercati cu muraturi ;)
Pofta buna!!!
IN ITALIANO:

Questa e una delle tante varianti della ricetta originale,preparata a modo mio.E risultato un secondo molto gustoso e facile da preparare.

INGREDIENTI:
PER IL PURè:
1 kg di patate
50 g burro
1 rosso d'uovo
sale
1 pizzico di noce moscata
3 cucchiai di parmigiano grattugiato
1 tazzina di latte caldo.
PER IL RIPIENO:
300 g macinato di manzo
200 g carne di manzo tagliata a cubetti
1 carota
1 cipolla rossa
1 costa di sedano
150-200 ml passata di pomodoro
50 ml vino rosso
1 bicchiere d'acqua(250 ml)
sale,pepe,paprika (a piacere)
prezzemolo
25 g burro
3 cucchiai olio d'oliva.

PREPARAZIONE:

-sbucciate le patate,lavatele e mettetele a cuocere in abbondante acqua salata.
Nel  frattempo preparate il ripieno:
-sbucciate le verdure e lavatele,poi tritatele finemente e fattele soffriggere in una padella con il burro e l'olio.Fateli ammorbidire,poi aggiungete le carni e fate rosolare,quindi sfumate con il vino.
-fate evaporare il vino,poi aggiungete la passata, paprika a piacere e l'acqua.Fate cuocere a fiamma bassa finché il liquido "stringe",poi aggiustate di sale e pepe,togliete dal fuoco e aggiungete anche il prezzemolo tritato.
-quando le patate sono cotte,scolatele e schiacciatele,poi aggiungete il burro,un po' di latte e mescolate.Aggiungete anche il parmigiano,il rosso d'uovo e un po' di noce moscata,salate se necessario poi mescolate bene sino a ottenere un purè liscio e cremoso.
-in una pirofila imburrata mettete uno strato di carne,poi coprite con uno strato uniforme di purè e cospargete  la superficie con parmigiano grattugiato(se volete).Infornate a 200° per 25-30 minuti(finché la superficie e leggermente dorata ).
-lasciate riposare 10-15 minuti fuori dal forno poi servite.
Buon appetito!!

4 commenti: