domenica 10 febbraio 2013

Gogosi./Bomboloni fritti.

 IN ITALIANO PIù SOTTO:

Gogosile sunt preferatele mele ever si imi place ca se pot umple cu creme,dulceturi,frisca sau cu ce ne place mai mult.Dupa ce am incercat o multitudine de retete,am ajuns la concluzia ca reteta asta este perfecta,rapida si se obtine un rezultat grozav.

INGREDIENTE:
400 gr faina
50 gr unt
200 ml lapte
3 linguri de zahar
20 gr drojdie proaspata
2 galbenusuri
coaja rasa de lamaie si portocala
vanilina
1 vf de lingurita de sare
 MOD DE PREPARARE:

-cerneti faina intr-un bol si amestecati-o cu sarea,apoi faceti o fantana in mijloc.
-intr-o craticioara puneti laptele,zaharul si untul si puneti pe foc pana untul si zaharul s-au topit,apoi lasati sa se racoreasca putin,dupa care adaugati coaja rasa de portocala si lamaie,vanilie si topiti si drojdia.
 -puneti in fantana facuta in faina galbenusurile si treptat adaugam din laptele cald si incepem sa framantam.
-framantati bine aluatul,apoi il lasati la crescut la loc cald 1-2 ore.
 -dupa ce a crescut destul puneti aluatul pe masa infainata si framantati putin,apoi intindeti o foaie si cu o forma rotunda decupati gogosi.
 -puneti gogosile pe un prosop curat sau pe o bucata de hartie de copt presarata cu faina si le lasati la crescut inca 25-30 de minute.
-prajiti gogosile in ulei incins pana se rumenesc usor pe ambele parti,apoi le scoateti pe prosop de hartie sa lase uleiul in exces.
 Serviti gogosile pudrate cu zahar pudra vanilat,simple sau umplute.
IN ITALIANO.

I bomboloni sono i miei preferiti e mi piace tanto che si possono riempire con varie creme,marmellate,panna montata o con quello che più ci piace.Dopo aver provato tantissime ricette di bomboloni,ho deciso...questa e la ricetta perfetta(secondo me),veloce e da un buonissimo risultato.

INGREDIENTI:
400 g farina
50 g burro
200 ml latte
3 cucchiai di zucchero
20 g lievito fresco
2 rossi d'uovo
buccia grattugiata di limone e arancia
1 bustina vanillina
la punta di un cucchiaino di sale.

PREPARAZIONE:

-setacciate la farina in una ciotola capiente e mescolatela con il sale,dopodiché fatte una fontana nel mezzo.
-in un pentolino mettete il latte,lo zucchero e il burro e mettete sul fuoco finché il burro e lo zucchero saranno sciolti,poi fatte raffreddare un po'  e aggiungete le bucce grattugiate,la vanillina e fatte sciogliere anche il lievito nel latte caldo.
-mettete nel buco fatto nella farina i rossi d'uovo e aggiungete a poco a poco la miscela di latte caldo e cominciate a impastare.
-lavorate per bene l'impasto e fattelo lievitare a caldo per 1-2 ore.
-quando l'impasto e lievitato bisogna lavorarlo ancora un po' sulla spianatoia infarinata,poi stendete con il mattarello(spesso più di mezzo dito) e con una forma rotonda tagliate i bomboloni.
-mettete i bomboloni su un foglio di carta da forno infarinato e fatteli lievitare per altri 25-30 minuti.
-friggete i bomboloni in abbondante olio bollente su entrambi i latti,poi usciteli e metteteli su carta da cucina per assorbire l'olio in eccesso.
Servite i bomboloni spolverati di zucchero a velo vanigliato,semplici o ripieni.

Con questa ricetta partecipo al contest di Batù del blog Batuffolando :
                                               

9 commenti:

  1. Atat de simple, si totusi le fac atat de rar... :) Ma servesc cu cateva de la tine ma apuc sa fac eu..
    Pup

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Simona cu mult drag...Sa-ti fie de bine si mult spor ;).
      Pup si eu.

      Elimina
  2. Foarte bune draga mea,sa sti ca am sa le fac si eu dupa tine,am incredere ca ti-au iesit foarte bine.o rugaminte am la tine...cum faci tu aluatul de pizza ca sa fie asemanator ca cel de la pizzerie?eu m-am chinuit cu tot felul de aluaturi si retete si tot nu se aseamana cu cel cumparat,am facut pizza cu paneangeli,cu drojdie si faina W,gustul era ca de bagheta,te rog da-mi un sfat?vreu sa fac o pizza subtire si buna ca cea cumparata,ma ajuti te rog,te pup

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Alba iti multumesc frumos de vizita si te mai astept....incearca cu incredere,sunt grozaveeeee...
      Te pup draguta.

      Elimina
  3. Ciao Lonela, piacere mio! ma che meraviglia il tuoi bomboloni! grazie vado ad inserire la ricetta :-) buona giornata

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Grazie per la visita cara.Buona giornata anche a te.;)

      Elimina