martedì 19 febbraio 2013

Iepure cu sos de rosii./Coniglio al sugo.

IN ITALIANO PIù SOTTO.

Daca nu ati incercat inca carnea de iepure cu sos,acum este momentul...Eu pana acum cativa ani eram convinsa ca nu imi place iepurele,mai mult din mila cred,dar de cand l-am gustat s-a catarat in topul preferintelor mele culinare.Dar acum sa trecem la treaba...

INGREDIENTE:
1 iepure de 1,200-1,400 kg portionat
1 ceapa rosie
1 morcov
1 tija de telina
1 pahar vin alb
circa 30 gr unt
ulei de masline,sare,piper,2 foi de dafin
700 ml passata de rosii
1 cutie rosii cubulete
optional cativa cartofi
MOD DE PREPARARE:

-spalati bucatile de carne si le uscati cu un prosop de hartie,apoi le puneti cu untul si 3-4 linguri de ulei de masline pe foc potrivit pana carnea se albeste si scade apa pe care o lasa.
-intre timp curatati legumele si le tocati marunt,apoi le puneti in cratita peste carne si le innabusiti impreuna cateva minute,dupa care stingeti cu vin alb.
-cand vinul s-a evaporat adaugati passata de rosii,cubuletele si subtiati cu putina apa sau supa vegetala,apoi lasati sa fiarba la foc mic pana carnea este fiarta si sosul a scazut.
-in timpul fierberii adaugati sare,piper dupa gust si daca doriti puteti pune si 3-4 cartofi sa fiarba in sos(se pun 20-30 de minute inainte de a lua oala de pe foc).
-10-15 minute inainte de a stinge focul adaugati 2 foi de dafin.
-cu sosul obtinut puteti pregati cate o portie de paste.
Pofta buna!!!
IN ITALIANO:

Se non avete ancora provato il coniglio al sugo,questo e il momento giusto...Io fino a qualche anno fa ero convinta che il coniglio non mi piaceva,più per pietà credo,però da quando l'ho assaggiato e scalato tra le mie preferenze culinarie....Adesso però mettiamoci al lavoro...

INGREDIENTI:
1 coniglio tagliato a pezzi di circa 1,200-1,400 kg
1 cipolla rosa
1 carota
1 gambo di sedano
1 bicchiere di vino bianco
30 g di burro
olio d'oliva,sale,pepe,2 foglie di alloro
700 ml passata di pomodoro
1 scatola di pezzettoni
un paio di patate,facoltativo.

PREPARAZIONE:

-lavate la carne e asciugatela,poi mettetela con il burro e 3-4 cucchiai di olio d'oliva a fiamma bassa finché la carne diventa bianca e si asciuga l'acqua ce farà.
-nel frattempo pulite e tritate finemente le verdure,poi aggiungetele nella casseruola e fatte cuocere insieme alla carne per un paio di minuti,dopodiché sfumate con il vino bianco.
-una volta evaporato il vino aggiungete la passata di pomodoro,i pezzettoni e "diluite" con un po' di brodo vegetale o acqua,poi fatte cuocere a fiamma bassa finché la carne è cotta ed il sugo stringe.
-durante la cottura aggiustate di sale e pepe ed se desiderate aggiungete anche 3-4 patate per farli cuocere nel sugo(si mettono 20-30 minuti prima di togliere dal fuoco).
-10-15 minuti prima di togliere dal fuoco aggiungete le foglie di alloro.
-servitevi del sugo per condire la pasta ed servite il coniglio con del sugo come secondo.
Buon appetito!!!

7 commenti:

  1. Eu inca n-am incercat carnea de iepure, stiu ca e buna si chiar ma tenteaza reteta ta!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Paula iti multumesc de vizita....si da este chiar f buna si frageda,merita sa incerci...Te pup.

      Elimina
  2. Draga mea te felicit pentru iepuras,foarte bun,imi place foarte mult cum explici si cate poze pui,depui efort si munca ca sa postezi asa,apreciez foarte mult.Imi place si mie iepurele,si acasa la soacra am facut asa de mai multe ori impreuna cu ea,cu cartofi sau fara,ea are iepuri la tara si le taie din cand in cand,le spala si le freaca cu lamaie ca sa scoata putin miros sau gustul rustic ce pot sa-l aive.Si le usuca cum faci si tu.Doar ca pune si putina tuica si vin dupa rozolit,ii da o fragezime carnii.Foarte bun repet,are un gust de laptic deci cum sa nu placa..e logic.Si eu am facut rulada de iepure cumparat de la macelerie,ai vazut ruladele si tu?am o reteta recenta pusa pe bucataras,poti da o privire daca vrei,e chiar simplu de facut si duminicile obisnuim sa mancam iepuras,foarte bun,te pup dulce draguta mea

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Alba esti mereu draguta...Da stiu ca cei de tara sau de camp au un miros specific,dar parca au un gust mai bun decat cei de cumparat(parerea mea)...
      Iti multumesc de vizite si te pup cu drag..

      Elimina
  3. Super bun trebuie sa fi fost! N-am mai mancat iepure de cativa ani!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Chiar bun,m-am gandit sa mai repet figura asta cat de curand :D....Iti multumesc frumos de vizita.Te pup draga mea.

      Elimina
  4. De-ai sti ce ma bucur cand mai vad ca si la altii le place carnea de iepure! Eu il ador, gatit in fel si chip. Preferatul meu cred ca ramane cel umplut (il dezosez mai intai).
    Imi place si varianta ta cu suc de rosii!

    RispondiElimina