venerdì 8 marzo 2013

Rulada cu gem de gutui si migdale./Rotolo con marmellata di mele cotogne ed mandorle.

IN ITALIANO PIù SOTTO:

Cu ocazia zilei de 8 Martie urez La multi ani! tuturor doamnelor si domnisoarelor...Fie ca toate dorintele voastre sa devina realitate si sa aveti parte de multa sanatate ca sa va puteti bucura de momentele frumoase petrecute alaturi de persoanele dragi voua. Va las aceasta rulada,ca sa va indulcesc putin in aceasta zi speciala...

INGREDIENTE:
5 oua
1 cana de zahar
1 cana de faina
5 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 pliculet vanilina
Pentru umplutura:
200-220 gr gem de gutui
60 migdale prajite macinate.

MOD DE REGATIRE:

-separati albusurile de galbenusuri  si mixati albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtineti o bezea lucioasa,apoi adaugati pe rand galbenusurile si uleiul si omogenizati.
-cerneti faina,praful de copt si vanilina,apoi le adaugati peste compozitie si amestecati usor pana se omogenizeaza,apoi puneti compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt,o nivelati frumos si dati la cuptorul incins la 200° timp de 10-13 minute(valabil testul scobitorii).
-cand este gata ,scoateti din cuptor si presarati pe suprafata blatului putin zahar tos,apoi il intoarceti pe alta foaie de copt,dezlipiti hartia de pe fund,rulati si lasati sa se raceasca.
Intre timp pregatiti umplutura amestecand gemul de gutui cu migdalele prajite macinate.
-cand blatul este rece intindeti pe toata suprafata umplutura obtinuta,apoi rulati si lasati la rece 20-30 de minute.
Serviti rulada pudrata cu zahar sau cum va place mai mult!
IN ITALIANO:

In occasione dell'8 Marzo faccio i miei migliori auguri a tutte le signore ed le signorine...Spero che tutti i vostri desideri si avverino ed vi auguro tanta salute per potervi godere dei bellissimi momenti acanto alle persone care...Vi lascio questo rotolo per addolcirvi un po' questo giorno speciale...

INGREDIENTI:
5 uova
1 tazza di zucchero
1 tazza di farina
5 cucchiai di olio di semi
1 cucchiaino di lievito in polvere
1 pizzico di sale
1 bustina di vanillina
Per il ripieno:
200-220 g marmellata di mele cotogne
60 g mandorle tostate macinate

PREPARAZIONE:

-separate gli albumi dai tuorli ed mescolate gli albumi con lo zucchero e un pizzico di sale finché ottenete una meringa lucida,quindi aggiungete i tuorli d'uovo e l'olio di semi,poi mescolate.
-setacciate la farina,il lievito ed la vanillina,poi aggiungetele al composto di uova ed mescolate leggermente,dopodiché mettete l'impasto nella teglia(quella che è in dotazione quando compriamo il forno) foderata con carta da forno,livellate per bene ed infornate nel forno caldo a 200° per 10-13 minuti(valle la prova stecchino).
-al termine della cottura togliete dal forno e cospargete sul biscotto un po' di zucchero semolato,poi girate su un altro foglio di carta forno e staccate quella dal fondo,quindi rotolate ed fatte raffreddare.
Nel frattempo preparate il ripieno mescolando la marmellata di mele cotogne con le mandorle tostate macinate.
-quando il biscotto e freddo srotolatelo e spalmateci sopra il ripieno,poi rotolate bene ed mettete il rotolo a fresco 20-30 minuti.
Servite il rotolo spolverato di zucchero a velo o come più vi piace!

Questa ricetta partecipa al contest"I dolci_senza" indetto da Serena del blog SfizieVizi .
                                                       
                                                 

7 commenti:

  1. Ciao Ionela, grazie mille d'aver partecipato con questa ricetta sana e buona!! La inserisco subito!

    RispondiElimina
  2. Foarte frumos arata, excelenta si la gust cu siguranta!
    La multi ani si tie si tot ce-ti doresti!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Multumesc frumos draga mea.
      Si da,este intr-adevar grozava.Pup.

      Elimina
  3. Ador gemul de gutui, iar in combinatie cu migdale.. cred ca-i absolut delicios!! Frumoasa si delicioasa rulada!!
    La Multi Ani, harnicut-o!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Simo este o combinatie grozava,merita incercata.
      Iti multumnesc frumos,esti o draguta.Te pup.

      Elimina