venerdì 26 aprile 2013

Tort cu mere si pere./Torta di mele e pere.


IN ITALIANO Più SOTTO:

Imi plac la nebunie prajiturile cu fructe si de aceea le pregatesc cat pot de des,mai ales ca astfel obtin si o gustare sanatoasa pentru micuta mea.Va las reteta si va doresc un sfarsit de saptamana cat mai bun...

INGREDIENTE:
3 oua
1 mar si 1 para(circa 300-350 gr fructe taiate)
150 gr zahar
100 gr unt moale
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
coaja rasa de portocala si lamaie
zeama de la o lamaie
MOD DE PREPARARE:

-curatati marul si para de coaja si cotoare,apoi taiati-le feliute subtiri si amestecati-le cu zeama de lamaie.
-intr-un bol mixati untul cu zaharul si praful de sare pana obtineti o crema,apoi adaugati pe rand ouale,apoi faina si praful de copt cernute,coaja rasa de lamaie si portocala,apoi amestecati bine ca sa obtineti o compozitie omogena.

-la compozitia obtinuta adaugati feliutele de mar si para si amestecati usor cu o lingura,apoi puneti totul intr-o tava(20-22 cm) unsa si tapetata cu faina si nivelati.
-dati tava la cuptorul incins la 175° timp de 40-45 de minute,apoi lasati sa se raceasca in cuptorul stins.
-cand este rece scoateti tortul din tava si il pudrati cu zahar.
 


IN ITALIANO:
 
Mi piacciono moltissimo i dolci con la frutta e cerco di prepararli il più spesso possibile anche perché in questo modo posso offrire una merenda sana alla mia piccola. Vi lascio la ricetta e vi auguro un buon fine settimana...

INGREDIENTI:
3 uova
1 mela ed 1 pera(circa 300-350 g di frutta pulita)
150 g zucchero
100 g burro morbido
200 g farina
1 cucchiaino di lievito per dolci
1 pizzico di sale
buccia grattugiata di limone e arancia
il succo di un limone.

PREPARAZIONE:

-sbucciate la mela ed la pera, togliete il torsolo, poi affettatele finemente ed mescolatele con il succo di limone.
-in una ciotola montate il burro con lo zucchero e un pizzico di sale finché diventa cremoso ,poi aggiungete ad uno ad uno le uova, poi la farina ed il lievito setacciate ,la buccia grattugiata di limone e arancia ,quindi mescolate il tutto per bene fino ad ottenere un composto omogeneo.
-all' composto ottenuto aggiungete le fettine di mela e pera ed  mescolate leggermente con un cucchiaio, poi mettete il tutto in una teglia(20-22 cm) unta e infarinata.
-infornate nel forno caldo a 175° per 40-45 minuti, poi una volta pronta la torta fattela raffreddare nel forno spento.
Servite la torta spolverata di zucchero a velo.
 

4 commenti:

  1. Ce frumos a iesit, sigue a fost tare bun si aromat!

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  2. Semplice e deliziosa! Le torte classiche sono sempre le più buone! volevo farti i complimenti per il blog, l'ho scoperto per caso ma ho già sbirciato altre tue ricette, tutte bellissime! brava! mi sono anche aggiunta ai lettori fissi :)
    Passa anche da me se ti va!
    a presto,

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  3. Draga mea,este o prajitura simpla si delicioasa!Minunata!te pup dulce dulce

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